nyansoegningsrunde stor

KPMG ser stort potentiale i kunstig intelligens: Næsten ingen grænser for anvendelsesmulighederne

Anvendelsesmulighederne for kunstig intelligens er uanede, lyder det fra konsulenthuset KPMG, som her giver gode råd til, hvordan man kommer i gang med at arbejde med kunstig intelligens. 

(Se hele oplægget af Michael Birkebæk Jensen fra KPMG i videoen foroven)

Kunstig intelligens rummer et stort potentiale, og anvendelsesmulighederne er ubegrænsede. Sådan lyder vurderingen fra Michael Birkebæk Jensen, partner og NewTech Lead hos KPMG, i et AI Denmark-webinar. 

“Der er næsten ingen grænser for, hvor mange forskellige steder det giver mening at bruge kunstig intelligens. Det er alt fra salg til HR til optimering af værdikæder, og alle steder kan det have en signifikant effekt,” siger han i webinaret, som kan ses i sin fulde længde i videoen foroven.

Her forklarer han, hvad kunstig intelligens konkret kan bruges til i virksomheder, og hvordan man kommer i gang med at udnytte potentialet i teknologien. 

Mange muligheder med kunstig intelligens

En af de store AI-guruer i form af Andrew NG, som tidligere har arbejdet med kunstig intelligens i Google, har gået så langt som at sige, at kunstig intelligens kommer til at betyde lige så meget, som da elektriciteten blev opfundet, forklarer Michael Kirkebæk Jensen.

“Han mener, at der er lige så mange anvendelsesmuligheder, som da elektriciteten kom frem, så det er derfor, at det giver mening at være opmærksom på udviklingen,” siger konsulenten. 

Som eksempel nævner han, at KPMG har hjulpet en dansk fagforening med at bygge algoritmer, der kan gennemlæse kontrakter og dermed spare fagforeningen for mange timers manuelt arbejde. 

Vær opmærksom på kvaliteten af data

Men det er blot et eksempel, påpeger han. Kunstig intelligens kan blandt meget andet også bruges til at forudsige markedsbevægelser, i kundeservice og til at opklare kort-svindel. Således har KMPG bygget den algoritme, som Nets bruger til at detektere, om en korttransaktion er mistænkelig og i sidste ende svindel eller ej. 

Michael Birkebæk Jensen har flere gode råd til virksomheder, som gerne vil i gang med at bruge kunstig intelligens. Han fremhæver bl.a., at man skal fokusere på at finde de rigtige partnere, og at det er ikke nogen nem øvelse.

Han påpeger også, at man skal undgå at etablere alt for mange PoC’er – et koncept, der anviser en konkret anvendelsesmulighed, men ikke er sat i produktion – for det er først, når løsningen bliver sat i produktion og skaleret, at den skaber værdi. 

Konsulenten råder desuden virksomheder til at få styr på deres data. For det er ikke så nemt at få et overblik over sine data og deres anvendelsesmuligheder, som man måske umiddelbart skulle tro. 

“Den data, man tror, man har, har man ikke,” siger han.

Bliv en del af AI Denmark

Hvis du og din virksomhed ønsker at blive en del af et AI Denmark-forløb, så kan I læse mere om, hvordan man ansøger via nedenstående link. Som deltagende virksomhed indgår man automatisk i konkurrencen om Industriens Fonds AI-pris, hvor man kan vinde 200.000 kr. til virksomhedens videre arbejde med kunstig intelligens.