AI Denmark lancerer podcast med nye perspektiver på AI-udviklingen

AI Denmark ønsker med ny podcast at sætte fokus på de muligheder og udfordringer, som den rivende udvikling inden for kunstig intelligens medfører.

AI Denmarks podcast skifter spor. Fremover udvider podcasten perspektivet voldsomt for at se på en lang række forskellige aspekter af AI-udviklingen og samtidig dykke ned i både muligheder og udfordringer, når det handler om kunstig intelligens – alt sammen i et dansk perspektiv.

Aldrig har udviklingen inden for kunstig intelligens gået så hurtigt, som den gør nu. Tag bare OpenAI’s chatbot, ChatGPT, som på kort tid fik over 100 mio. aktive brugere og oven i købet allerede er blevet overhalet af sine efterfølgere.

Men hvilke potentialer og udfordringer skaber den kunstige intelligens? Og hvad sker der med os mennesker, vores arbejde, vores kultur og hele vores samfund, når algoritmer i stigende grad påvirker eller overtager funktioner, som vi mennesker hidtil har udført? 

De – og mange flere spørgsmål – ønsker det landsdækkende initiativ AI Denmark at oplyse nuanceret om med en komplet relancering af AI Denmarks podcast.

Indtil nu har AI Denmark-podcasten primært være fokuseret på at fortælle om de virksomheder, der har deltaget i udviklingsprojekter under AI Denmark – herunder erfaringer med at implementere AI-løsninger i alt fra græsslåmaskiner og droner til værktøjsudlejning og kaffeproduktion.

Men nu skifter podcasten spor. Fremover udvider podcasten perspektivet voldsomt for at se på en lang række forskellige aspekter af AI-udviklingen og samtidig dykke ned i både muligheder og udfordringer, når det handler om kunstig intelligens – alt sammen i et dansk perspektiv.

“AI er et stort, komplekst og uoverskueligt område, der oven i købet udvikler sig nærmest fra dag til dag. Men vi vil forsøge at udforske de mange forskellige facetter af AI i håbet om at bidrage til at skabe et bedre udgangspunkt for at forstå den kunstige intelligens, og hvordan den vil ændre vores fremtid – og måske også se på hvad vi kan gøre for at forsøge at styre udviklingen i den rigtige retning,” siger techjournalist Anders Høeg Nissen, som fortsat vil være vært på podcasten.

Vi vil forsøge at udforske de mange forskellige facetter af AI i håbet om at bidrage til at skabe et bedre udgangspunkt for at forstå den kunstige intelligens.

Anders Høeg Nissen, techjournalist og vært på AI Denmark-podcasten

Stor interesse for podcast

Daniel Turi Hedelund, projektleder hos Teknologisk Institut, som er med til at drive AI Denmark-projektet, forklarer, at der er flere årsager til, at man ønsker at booste AI Denmarks podcast.

”Vi har oplevet en stor vækst i antallet af lyttere, og samtidig kan vi se et stigende behov for at formidle viden om kunstig intelligens på en måde, så man kommer lidt dybere ned i tingene. Her ser vi podcast som et ideelt format, og vi er meget trygge ved, at det er Anders Høeg Nissen, som skal løfte det ansvar,” siger han. 

Og Anders Høeg Nissen har allerede blokken fyldt med gode idéer. Podcasten kommer til at handle om alt fra stemmekloner og selvkørende biler til dataetik og misinformation, og meget, meget mere.

Nogle gange vil han tage han tage os med til et nørdet kig på nye AI-værktøjer sammen med udvalgte eksperter, eller tage på besøg hos nogen, der bruger AI på fascinerende måder.

Andre gange løfter vi blikket og ser på de store udfordringer inden for AI: Lige fra techgiganternes monopoler og juridiske slagsmål om data til de grundlæggende etiske problemer med omsiggribende, uigennemskuelig kunstig intelligens.

Det hele kommer til at ske i selskab med masser af forskere, eksperter, virksomheder, kritikere og andre iagttagere, som ud fra et dansk perspektiv kan hjælpe med at forstå, hvad der sker inden for kunstig intelligens.

AI Denmark skruer samtidig op for frekvensen. Fra at udkomme ca. 12 gange om året lander der fremover nye episoder hver 14. dag – bortset fra pauser i ferieperioderne. 

Pilotepisoden udkommer 18. maj og følges efter af næste episode 25. maj. Derefter udkommer podcasten hver anden torsdag.

Podcasten hedder fortsat ”AI Denmark”, og du kan finde episoderne hos din foretrukne podcastudbyder eller ved at trykke lige her.  

Bliv en del af AI Denmark

Hvis du og din virksomhed ønsker at blive en del af et AI Denmark-forløb, så kan I læse mere om, hvordan man ansøger via nedenstående link. Som deltagende virksomhed indgår man automatisk i konkurrencen om Industriens Fonds AI-pris, hvor man kan vinde 200.000 kr. til virksomhedens videre arbejde med kunstig intelligens.