AI INNOVATION
MAP

Udforsk kunstig intelligens i danske virksomheder

Danske virksomheder anvender i stigende grad kunstig intelligens for at optimere og effektivisere produkter, processer og produktion. Men hvilke virksomheder er det egentlig, som tilbyder AI-løsninger på landsplan? Og hvilke aktører kan man få hjælp af, hvis man ønsker rådgivning om kunstig intelligens?

AI Innovation Map har til formål at skabe et overblik over danske virksomheder, som tilbyder rådgivning og tekniske ydelser inden for kunstig intelligens.

Hvad kan man bruge AI Innovation Map til?

Du kan f.eks. bruge kortet som inspiration til at finde en samarbejdspartner, eller du kan bruge kortet til at brande dine digitale services og tjenester.

Anvendelsesmulighederne er mange, og vi opdaterer løbende kortet, i takt med at flere virksomheder tager teknologien i brug.

Hvilke virksomheder er med på kortet?

AI Innovation Map består af to kort: AI Supplier Map (det øverste) og AI Community Map (det nederste). Sidstnævnte er et overblik over de virksomheder, som har deltaget i AI Denmark, hvilket du kan læse mere om længere nede på siden.

AI Supplier Map er et resultat af et samarbejde med datatjenesten Istari, som på baggrund af data fra over 50.000 virksomhedshjemmesider – fra selskaber med minimum 5 ansatte – har beregnet en såkaldt AI-score baseret på, hvordan virksomhederne præsenterer sig selv og deres AI-projekter.

På AI Supplier Map finder du virksomheder med de højeste AI-scores. Det vil sige, at AI Supplier Map filtrerer mindre interessante AI-projekter fra, så de virksomheder, du kan se på kortet, er virksomheder, som har konkret erfaring med kunstig intelligens.

Indtil videre er der knap 400 virksomheder på AI Supplier Map, og virksomhederne opererer primært inden for databehandling, softwareudvikling, it og tekniske konsulentydelser. Virksomhederne tilbyder meget forskellige løsninger og produkter – fra udvikling af chatbots, automatisering af administrative opgaver til robotteknologi. På kortet finder du også en lang række interessante startup-virksomheder, og der kommer hele tiden nye til.

AI Denmark samler også virksomheder, som tilbyder løsninger inden for kunstig intelligens, manuelt på AI Supplier-map og markerer dem med en orange farve.

Mangler din virksomhed på kortet? 

Nederst på siden kan du anmode om at få din virksomhed med på kortet. 

AI Supplier Map: Gå på opdagelse i danske virksomheder, som anvender kunstig intelligens

Hvad er AI Community Map?

AI Community Map er et overblik over de virksomheder, som har deltaget i AI Denmark. AI Denmark er et landsdækkende projekt, der er finansieret af Industriens Fond, og som har til formål at fremme brugen af kunstig intelligens i danske virksomheder.

En lang række danske SMV’er i og omkring produktions- og serviceindustrien har allerede gennemgået et virksomhedsforløb, hvor de har fået forretningsmæssig og teknisk rådgivning om implementering af kunstig intelligens i deres virksomhed. I takt med at flere virksomheder gennemfører AI Danmark-forløb, vil de blive tilføjet på kortet.

På AI Community Map forneden kan du dykke ned i de forskellige virksomheder, som har gennemført et virksomhedsforløb.

AI Community Map: Gå på opdagelse i danske SMV’er, som arbejdet med kunstig intelligens i et AI Denmark-projekt

FÅ DIN VIRKSOMHED MED PÅ KORTET - ANSØG HER