DCR Solutions gør komplekse lovtekster forståelige med AI

Det ville være fantastisk hvis alle love og regler var nemme at læse og forstå for os mennesker. I mellemtiden kan man tage avancerede sprogalgoritmer i brug til “oversættelsen”.

Hvis man nogensinde har forsøgt at stave sig igennem en lovtekst og de mange og ofte snørklede paragraffer, så ved man, hvor svært det kan være at forstå, hvad den egentlig betyder. Så det ville jo være smart, hvis man kunne få en kunstig intelligens til at læse og “oversætte” teksten, så det er meget nemmere at regne ud hvad man må og ikke må.

Morten Marquard, stifter og CEO i DCR Solutions, som arbejder med sprogteknologi og forretningsprocesser, og professor Thomas Hildebrandt fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet, som har været AI Denmarks ekspert på dette projekt, fortæller i AI Denmarks podcast om arbejdet med at lære en maskine at forstå lovtekster og om perspektiverne for digitalisering af offentlige ydelser.

Lyt til podcasten hos din foretrukne podcastudbyder og på vores hjemmeside via linket her

Bliv en del af AI Denmark

Hvis du og din virksomhed ønsker at blive en del af et AI Denmark-forløb, så kan I læse mere om, hvordan man ansøger via nedenstående link. Som deltagende virksomhed indgår man automatisk i konkurrencen om Industriens Fonds AI-pris, hvor man kan vinde 200.000 kr. til virksomhedens videre arbejde med kunstig intelligens.