Bliv en Del af AI Denmark

Virksomhedsforløb for 120 virksomheder

AI Denmark vil i perioden 2021-2023 skabe skræddersyede udviklingsforløb af seks måneders varighed for i alt 120 udvalgte virksomheder. Virksomheder kan ansøge om at blive optaget to gange årligt. Ansøgninger vurderes af AI Denmarks projektteam.

For at imødekomme den store spredning i de deltagende virksomheders modenhedsniveau arbejder vi med to målgrupper med hvert deres virksomhedsforløb:

AI Explorer – et forløb for de virksomheder der endnu ikke arbejder så meget med data, systematisk dataanalyse og datadreven beslutningstagning men alligevel har et vist digitalt modenhedsniveau.

AI Accelerator – et intensivt acceleratorforløb for virksomheder, som allerede arbejder med data på et mere avanceret niveau og har potentiale til at blive nationale frontløbere, der kan inspirere andre.


Skræddersyet program

Som deltagende virksomhed får I 1:1 sparring fra eksperter fra Teknologisk Institut, DTU, Alexandra Instituttet, AAU og KU. I hvert virksomhedsforløb får virksomhederne sparring og rådgivning om AI (anvendelse af AI værktøjer, udvikling, implementering, netværk) via et skræddersyet forløb, som passer til jeres virksomheds specifikke behov. Værdien af forløbet er 100.000-150.000 kr.

Forløbet indeholder:

 • 1:1 sessioner med vores forskere og specialister – et skræddersyet forløb der passer til din virksomhed
 • Samarbejde med vores forretnings- og produktudviklere
 • Adgang til laboratorier og labs hos Teknologisk Institut, DTU, Alexandra Instituttet, Aalborg og Københavns Universitet
 • Adgang til input fra dygtige studerende
 • Et dedikeret team, der hjælper dig i de seks måneder virksomhedsforløbet varer
 • Muligheden for at møde andre virksomheder, der enten selv er på en digital AI-rejse eller allerede er lykkedes
 • Kick off som giver indsigt i teknologiske trends og muligheder, globalt udsyn og AI værktøjskassen


Det får I ud af at deltage

 • Indsigt i hvordan I skaber sammenhæng mellem teknologi , forretning og organisation, herunder hvad skal I gøre for at få medarbejdere med og skabe intern accept og forståelse
 • Viden om mulige teknologier I kan udnytte til at styrke jeres forretning
 • Indblik i de mange muligheder, der er både teknisk og forretningsmæssigt
 • Branding af jeres virksomhed til den årlige uddeling af Industriens Fonds AI-pris ved Danish AI Award
 • Muligheden for at vinde midler til rejser og international partnerskabsopbygning i økosystemet omkring Silicon Valley


Målgruppe

Målgruppen for AI Denmark er alle danske SMV’er med op til 500 ansatte – med hovedfokus på virksomheder inden for fremstillings- og serviceindustrien.


Konkurrence

Som deltagende virksomhed indgår I automatisk i konkurrencen om Industriens Fonds AI-pris, hvor I kan vinde 200.000 DKK til jeres videre arbejde med AI.

Hvad kræver
det at deltage

TEAM

Virsomheder forventes at stille med et team, der både indeholder ledere og medarbejdere med fokus på teknologiudnyttelse og digital forretningsudvikling.

Ledelsesopbakning

For at sikre tilstrækkelig ledelsesopbakning til forløbet hos de deltagende virksomheder skal jeres ledelse godkende samarbejdsaftalen for projektdeltagelse.

Ressourceindsats

Det forventes, at virksomheden ca. lægger samme antal timer i projektet, som de får tilbudt gennem projektet – typisk i omegnen af 150 timer fordelt ud over medlemmerne i teamet.

SÅDAN ANSØGER DU

Er din virksomhed klar til at ansøge om at deltage i et AI Denmark-forløb, skal du udfylde vores elektroniske ansøgningsskema og sende det ind til os – klik på knappen ‘Gå til ansøgningsskema’.

Har du brug for en snak om, hvad din deltagelse i et virksomhedsforløb kunne fokusere på, inden du ansøger, så kan du udfylde kontaktformularen herunder – så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Jeg er interesseret i at DELTAGE I
AI DENMARK