Hjælp danske forskere med at forstå AI-anvendelsen i landets virksomheder

DTU, Copenhagen Business School og IT-Universitetet har sammen lavet et spørgeskema til danske virksomheder og organisationer om deres egne vurderinger af bl.a. egne AI-kompetencer og -udfordringer.

EuroCC-projektet har bl.a. til formål at opbygge et national kompetencecenter inden for High Performance Computing, Big Data og AI.

DTU, Copenhagen Business School og IT-Universitetet har sammen lavet et spørgeskema til danske virksomheder og organisationer om deres egne vurderinger af deres AI/ML, Big data og High Performance Computing (HPC) kompetencer lige nu og de største udfordringer i de kommende år.

Det drejer sig kun ni spørgsmål, som tager ca. 5 minutter at udfylde. Find spørgeskemaet her.

Spørgeskemaet er en del af EuroCC-projektet, der har til formål at opbygge nationalt kompetencecenter inden for High-Performance Computing, Big data og AI. Projektet har kørt i 2 år (2020-2022) som et HorizonEurope-projekt og fortsætter 2023-2025 som et Digital Europe-projekt. Alle danske universiteter har deltaget i første fase med DeiC (Danish e-Infrastructure Cooperation) som samlet projektleder.

Der er tilsvarende projekter om nationale kompetencecentre i alle andre EU-lande. Disse projekter hører under EuroHPC-projektet, der blandt andet står bag LUMI-computeren i Finland, som lige er blevet udnævnt til den ’hurtigste og grønneste’ supercomputer i Europa. Danske forskere kan få adgang til LUMI-computeren allerede nu, og der åbnes senere op for virksomheder.

Bliv en del af AI Denmark

Hvis du og din virksomhed ønsker at blive en del af et AI Denmark-forløb, så kan I læse mere om, hvordan man ansøger via nedenstående link. Som deltagende virksomhed indgår man automatisk i konkurrencen om Industriens Fonds AI-pris, hvor man kan vinde 200.000 kr. til virksomhedens videre arbejde med kunstig intelligens.