Kunstig intelligens kan spare virksomheder for tusindvis af kroner – i timen

Det koster tusindvis og i nogle tilfælde millioner af kroner – i timen – for danske fødevare- og produktionsvirksomheder, når deres maskiner oplever nedbrud. En dansk virksomhed ønsker at hjælpe virksomhederne gennem såkaldt “predictive maintenance,” som kan forudsige nedbrud hos maskiner.

 • (Se hele oplægget af Malte Nørgaard, direktør hos Hexastate, i videoen foroven.)
 • Det er hamrende dyrt for danske fødevare- og produktionsvirksomheder, når deres maskiner går i stå. Det kan lige frem koste op til millioner af kroner i timen, når maskinerne sætter ud af drift.
 • “Når vi kigger på en standard dansk fødevaevirksomhed, så ligger det fra alt mellem 75.000 kr. i timen og op til flere millioner kroner i timen (under nedetid, red.). Så der er en stor gevinst i det her,” forklarer Malte Nørgaard, direktør hos Hexastate, i et AI Denmark-webinar. 

 • Nemt at komme i gang med ekstern hjælp

 • Hexastate hjælper produktionsvirksomheder med “predictive maintenance,” som handler om at forudsige nedbrud hos maskiner og sikre en bedre vedligeholdelse af maskinerne. 
 • Metoden baserer sig på sensorer, man sætter på maskinerne, og som på baggrund af forskellige input, f.eks. maskinernes temperaturer, er i stand til at forudsige nedbrud. 
  • “Der er kun omkring 5 pct. af maskinerne på markedet i dag, som monitoreres. Det er, fordi det er sindssygt komplekst,” siger han om teknologien, der er et felt under kunstig intelligens. 
  • Han forklarer, at Hexastates algoritmer er i stand til at forudsige nedbrud i maskinerne flere uger eller måneder, før nedbruddet vil indtræffe. Han tilføjer, at prisen på sensorerne er faldet markant i de senere år, og at det ikke er besværligt at komme i gang, hvis man henter hjælp ude fra.
  • “Vi vil gerne slå et slag for, at slutbrugeren ikke skal gøre ret meget selv,” lyder det fra Malte Nørgaard, direktør hos Hexastate. 

Bliv en del af AI Denmark

Hvis du og din virksomhed ønsker at blive en del af et AI Denmark-forløb, så kan I læse mere om, hvordan man ansøger via nedenstående link. Som deltagende virksomhed indgår man automatisk i konkurrencen om Industriens Fonds AI-pris, hvor man kan vinde 200.000 kr. til virksomhedens videre arbejde med kunstig intelligens.