Neogrid blev skarpe på, hvordan AI kan skabe bedre løsninger for deres kunder

Sensorer kan samle data om bygningers energiforbrug. Men det kræver AI at skabe overblik og muligheden for at nedsætte forbruget på en intelligent måde.

Neogrid Technologies arbejder med intelligent databaseret varmestyring i bygninger, herunder reduktion af energispild i bygninger. Neogrid er et  12-mands-firma lokaliseret i Aalborg Ø, hvis kernekompetence ligger i dataindsamling, dataanalyse og intelligent bygningsstyring. I dag er virksomhedens løsninger aktive i over 500 bygninger, og selskabets styring kører 24/7 i 300 af bygningerne.

”AI Denmark har hjulpet os med at blive skarpe på, hvordan vi kan udvikle vores teknologi med AI-værktøjer, så vi opfylder og leverer de servises, som vores kunder efterspørger”

Henrik Lund Stærmose, direktør i Neogrid Technologies

Grøn agenda med kunstig intelligens

Neogrids software bruger data til at levere komfort, energieffektivisering og energifleksibilitet til bygninger. I praksis betyder det, at de sikrer, at bygninger ikke bruger mere energi end det de skal for at levere det nødvendige komfortniveau. På samme tid sikrer løsningen, at bygningerne bruger energi på de tidspunkter på døgnet, hvor det giver mest mening i forhold til økonomi og vedvarende energiproduktion. 

Neogrids AI-baserede bygningsstyring sikrer, at energispild bliver detekteret, og at bygningen kører så effektivt og på så meget vedvarende energi som muligt. Det betyder, at der kan spares op til flere ton CO2 om året pr. bygning på de større bygninger. 

“Jo bedre vores algoritmer bliver, desto grønnere bliver vores kunders bygningsdrift,” fortæller Henrik Lund Stærmose fra Neogrid

 

Motivationen for at deltage i AI Denmark

Neogrid Technologies tilmeldte sig virksomhedsforløbet i AI Denmark for at blive inspireret. 

”AI Denmark har hjulpet os med at blive skarpe på, hvordan vi kan udvikle vores teknologi med AI-værktøjer, så vi opfylder og leverer de servises, som vores kunder efterspørger,” siger Henrik Lund Stærmose. 

Virksomheden var i forvejen dygtig til at arbejde med machine learning, men man havde brug for hjælp til at undersøge ønsker, behov og udfordringer for en ny kundegruppe, og hvordan man bedst drifter mere komplekse bygninger med mere sammensatte systemer. Desuden ønskede man sparring om, hvilke AI-metoder, algoritmer og værktøjer man kunne bruge til at udvikle og forbedre sin software.

”Vi skal ikke tro, vi ved, hvad vores kunder vil have. Vi skal vide, hvad det er de har brug for"

Henrik Lund Stærmose, direktør i Neogrid Technologies

Mere kundefokuseret udnyttelse kunstig intelligens

Neogrids deltagelse i AI Denmark har især hjulpet virksomheden med at prioritere og med at lave en strategi for virksomhedens AI-udnyttelse baseret på kundernes reelle behov og deres værdikæde i interaktionen med andre systemer og leverandører. Endvidere gav projektet mulighed for at netværke med andre virksomheder og blive inspireret af andres arbejde med AI.

Under forløbet med AI Denmark arbejdede Neogrid med at finde ind til de områder, som deres kundeskare finder interessante – bl.a. ift. hvordan man kan gøre komplekse problemstillinger mere simple for brugerne, og hvordan man leverer mere værdi med færre ressourcer, herunder hvordan man sikrer en effektiv fejlfinding.

Noget af det vigtigste, Neogrid tog med fra AI Denmark, var en kundefokuseret tilgang til AI – 

“Vi skal ikke tro, vi ved, hvad vores kunder vil have. Vi skal vide, hvad det er, de har brug for,” forklarer Henrik Lund Stærmose.

Hvis du vil vide mere…

Hvis du gerne vil blive klogere på andre virksomheders erfaringer med kunstig intelligens, kan du læse flere cases fra AI Denmark her:
 

Syncsence opdagede at AI var den eneste løsning på deres problem

CASE: IO Group gjorde vision til virkelighed med et virksomhedsforløb i AI Denmark

Bliv en del af AI Denmark

Hvis du og din virksomhed ønsker at blive en del af et AI Denmark-forløb, så kan I læse mere om, hvordan man ansøger via nedenstående link. Som deltagende virksomhed indgår man automatisk i konkurrencen om Industriens Fonds AI-pris, hvor man kan vinde 200.000 kr. til virksomhedens videre arbejde med kunstig intelligens.