OM AI Denmark

AI Denmark inspirerer og hjælper SMV’er med at komme hurtigere i gang med at udnytte data og AI-værktøjer i deres digitale omstillingsproces. Vores mål er at gøre digitalisering og kunstig intelligens praksisnært og let forståeligt. Vi støtter SMV’er i at komme hurtigt i gang ved hjælp af data og AI-værktøjer i deres digitale transformationsproces.

AI Denmark tager 120 SMV’er med på en 6 måneders udviklingsrejse og hjælper dem med at bruge data til at få et konkurrencemæssigt forspring. Omdrejningspunktet er skræddersyede og virksomhedsrettede AI-pilotprojekter i kombination med workshops med fokus på udnyttelse af konkrete AI-teknologier og organisatoriske forandringsprocesser ved implementering af AI. 

Derudover medvirker AI Denmark til at udvikle et nationalt AI-univers bestående af best-practice cases, en online læringsplatform, et AI community samt afholdelse af Danish AI Award.

Vi arbejder med ca. 40 virksomheder hvert år. De fleste af virksomhederne er ikke digitale frontløbere, men det hjælper vi dem med at blive. 

Projektet er finansieret af Industriens Fond med 34,5 mio. kr. og løber over tre år. 

Partnerne er: Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og IT-Universitetet. 

se også

Jeg er interesseret i at høre mere om AI Denmark