danish AI award

Hvert år uddeles Industriens Fonds AI-pris, som er hovedprisen ved Danish AI Award. Prisen skal fremme brugen af kunstig intelligens i det danske erhvervsliv. 

Innovation kræver inspiration og nye idéer. Det gælder også, når man som virksomhed vil udvikle sin forretning ved at implementere ny teknologi.

For at fremvise gode eksempler fra dansk erhvervsliv hædrer Industriens Fond og AI Denmark derfor hvert år en prisvinder ved prisuddelingsarrangementet Danish AI Award.

 

Awarden

Der uddeles én pris til en dansk frontløbervirksomhed indenfor brug af kunstig intelligens.

Finalisterne og ikke mindst vinderen hyldes ved Danish AI Award foran repræsentanter fra det danske erhvervsliv. 

Industriens Fonds AI-pris er med til at fremhæve gode eksempler på virksomheders udnyttelse af kunstig intelligens ved at fremhæve konkrete AI-løsninger og tydeliggøre udfordringer og potentialer i arbejdet med teknologien.   

 

Prisuddeling i 2022

Danish AI Award afholdes 25. august 2022 under Innovationsfestivalen i Vejle, hvor 1000-1500 forretningsfolk forventes at deltage.

Innovationsfestivalen har i år et særligt fokus på kunstig intelligens, som er en af de store dagsordener, som vil blive debatteret til stormødet, der konkret vil bestå af en række forskellige telte med oplæg, aktiviteter, udstillinger, netværk, madboder og musik.

Læs mere om tilmelding og køb din billet her.

Vinderen udvælges af en jury, som består af repræsentanter fra virksomheder, der har haft succes med digital omstilling og kunstig intelligens, samt eksterne eksperter på området.

Juryen vil bl.a. skele til virksomhedens resultater, potentialer og ambitionsniveau, når man tager stilling til, hvem der skal vinde Industriens Fonds AI-pris.

Vinderen af Industriens Fonds AI-pris i 2021

Den første Danish AI Award blev i slutningen af 2021 overrakt af Thomas Hofman-Bang, CEO i Industriens Fond. Det var den danske startup-virksomhed SYNCSENSE, der løb med prisen, samt et beløb på 200.000 kr., som er øremærket til at give virksomheden et kompetenceløft i brugen af kunstig intelligens.

Læs mere om SYNCSENSE og hvad prisen kom til at betyde for virksomheden her 

Danish AI Awards er både festligt og fagligt. Alle kan deltage, herunder fageksperter, forretningsudviklere, direktører og andre nysgerrige sjæle. 

 

FAKTABOKS

Hvem kan deltage?

Virksomheder, der har deltaget i AI Denmarks virksomhedsforløb, kan deltage.

Konkurrencen

Virksomhederne kæmper i løbet af året om at vinde Industriens Fonds AI-pris ved Danish AI Award. Ud over selve prisen modtager vinderen 200.000 DKK til rådgivning og international partnerskabsopbygning.

Jury

Juryen består af virksomheder, der har haft succes med deres digitale omstilling og eksterne eksperter. Dette års jury består af:

  • Peter Søndergaard, Group Manager, 3Shape
  • Ann Christina Rindom Sørensen, Direktør, ProteQ
  • Cecilie Amalie Andersen, Head of Customer Analytics, Trackunit
  • Rasmus Engholm, Lead Data Scientist, Afdelingen for AI Solutions, Grundfos
  • Alex Skovsbo Jørgensen, Deep learning engineer, Ambu A/S

Hvor sker det?

Danish AI Award 2022 afholdes 25. august 2022 under Innovationsfestivalen i Vejle.

Læs mere om tilmelding og køb din billet her.

AI Denmarks virksomhedsforløb

AI Denmark tager 120 SMV’er med på en 6 måneders skræddersyet udviklingsrejse og hjælper dem med at bruge data til at få et konkurrencemæssigt forspring. Læs mere om forløbene her.

Ansøg

AI Denmarks virksomhedsforløb er åbent for ansøgninger til forløb nu! Ansøg her.

SE OGSÅ

Skræddersyede udviklingsforløb for 120 udvalgte virksomheder

AI Denmark vil samle virksomheder, løsningsudbyddere, eksperter, forskere og studerende til en række online og fysiske events