danish AI award

Hvert år uddeles Industriens Fonds AI Pris, som er hovedprisen ved Danish AI Award. Prisen skal fremme brugen af kunstig intelligens i det danske erhvervsliv. 

Innovation kræver inspiration og nye idéer. Det gælder også, når man som virksomhed vil udvikle sin forretning ved at implementere ny teknologi.

Med henblik på at fremvise gode eksempler fra dansk erhvervsliv, kårer AI Denmark derfor hvert år en prisvinder ved prisuddelingsarrangementet Danish AI Award.

 

Awarden

Der uddeles én pris til en dansk frontløbervirksomhed indenfor brug af kunstig intelligens.

AI-prisen, finalisterne og ikke mindst vinderen, hyldes ved arrangementet som gode eksempler overfor øvrige danske virksomheder.

AI awarden er med til at håndgribeliggøre kunstig intelligens, ved at fremhæve konkrete AI-løsninger og tydeliggøre udfordringer og potentialer i arbejdet med AI.   

 

Prisuddeling i december 2021, 2022 og 2023

I 2022 og 2023 vil Danish AI Award blive uddelt forskellige steder i landet.

Vinderen udvælges af en jury, som består af virksomheder, der har haft succes med digital omstilling og kunstig intelligens samt eksterne eksperter.

Den første Danish AI Award blev i slutningen af 2021 overrakt af Thomas Hofman-Bang, CEO i Industriens Fond. Det var den danske startup-virksomhed SYNCSENSE, der løb med prisen, samt et beløb på 200.000 kr., som er øremærket til at give virksomheden et kompetenceløft i brugen af kunstig intelligens.

Læs mere om SYNCSENSE og hvad prisen kom til at betyde for virksomheden her 

Danish AI Awards er både festligt og fagligt og fageksperter, forretningsudviklere og direktører fra virksomheder i hele Danmark kan deltage.


FAKTABOKS

Hvem kan deltage?

Virksomheder der har deltaget i AI Denmarks virksomhedsforløb.

Konkurrencen

Virksomhederne kæmper i løbet af året om at vinde Danish AI Award. Ud over selve prisen modtager vinderen 200.000 DKK til rådgivning og international partnerskabsopbygning.

Jury

Juryen består af virksomheder, der har haft succes med deres digitale omstilling og eksterne eksperter. Dette års jury består af:

  • Peter Søndergaard, Group Manager, 3Shape
  • Søren Smedegaard, Director, Business Development, Skov A/S
  • Ann Christina Rindom Sørensen, CEO, ProteQ 
  • Mads Jarne Brevadt, Co-founder, CEO i Radiobotics
  • Kathrine Stampe Andersen, bestyrelsesformand, tech investor og rådgiver

Hvor sker det?

Danish AI Award 2022 er endnu ikke fastlagt 

AI Denmarks virksomhedsforløb

AI Denmark tager 120 SMV’er med på en 6 måneders skræddersyet udviklingsrejse og hjælper dem med at bruge data til at få et konkurrencemæssigt forspring. Læs mere om forløbene her.

Ansøg

AI Denmarks virksomhedsforløb er åbent for ansøgninger til forløb nu! Ansøg her.

SE OGSÅ

Skræddersyede udviklingsforløb for 120 udvalgte virksomheder

AI Denmark vil samle virksomheder, løsningsudbyddere, eksperter, forskere og studerende til en række online og fysiske events