Syncsense vinder Industriens Fonds AI-pris

billede af syncsense der vinder ai award

Vinderen af Danish AI Award 2021 blev Syncsense. Virksomheden bruger kunstig intelligens til at hjælpe ældre og handicappede til en bedre og mere effektiv fysisk træning. Med prisen følger 200.000 kr., som virksomheden kan bruge til at dygtiggøre sig yderligere inden for brugen af kunstig intelligens. 

SYNCSENSE og deres træningsteknologi viser et stort potentiale for, hvordan teknologi og kunstig intelligens kan anvendes på en smart måde til at skabe værdi for både patienter, sygehuse og samfundet. Det har stor betydning for virksomhederne og dermed for Danmark, hvis vi formår at gøre kunstig intelligens mere udbredt. Her kan man fremhæve den måde, SYNCSENSE har arbejdet med praktisk at udnytte kunstig intelligens til at skabe direkte og konkret nytteværdi for deres brugere.

Charlotte Kjeldsen Krarup, Udviklingsdirektør i Industriens Fond Tweet

Den danske healthtech-virksomhed Syncsense er den første vinder af Industriens Fonds AI-pris. Det er hovedprisen ved prisuddelingen Danish AI Award og har til hensigt at fremme brugen af kunstig intelligens i dansk erhvervsliv

Begrundelsen lyder, at virksomheden har udviklet ny teknologi, der udnytter kunstig intelligens til at opgradere eksisterende træningsudstyr på hospitaler og plejehjem. Udstyret hjælper og motiverer ældre og handicappede til at dyrke mere motion som led i deres behandling og forbedrer derved deres fysiske tilstand.

Kunstig intelligens motiverer ældre til motion

Syncsense har udviklet et system, som ved hjælp af virtual reality-briller og sensorer på eksisterende træningsudstyr på hospitaler skaber en kunstig virkelighed for patienten, så patienten fx kan opleve at træne i naturen gennem virtual reality briller. Hver gang patienten træner, bliver systemet klogere på patientens behov og aktuelle træningsforløb. Systemet stimulerer og motiverer patienten til at få mere motion og forbedrer derved patientens fysiske tilstand.

Systemet virker ved, at en sensor monteres på træningsudstyret, og sensoren lærer selv ved hjælp af kunstig intelligens, hvilket udstyr, den er monteret på og skaber et individuelt tilpasset træningsforløb til patienten. Den kunstige intelligens tilpasser desuden, hvad patienten skal se i virtual reality-brillerne. Systemet er – bl.a. takket være den kunstige intelligens – let at anvende for sundheds- og plejepersonalet.

- SYNCSENSE vinder ikke kun fordi deres produkt helt konkret løser et relevant sundhedsproblem med et stort potentiale, Men også fordi det viser et potentiale for, hvordan teknologi og kunstig intelligens kan anvendes på en smart måde til at skabe værdi for patienter, sygehuse og samfundet. SYNCSENSE er kommet godt i gang med at bygge deres produkt, og vi håber Industriens Fonds AI Pris kan være med til at give dem yderligere vind i sejlene, så deres teknologi kan modnes og blive tilgængelig for så mange som muligt, så hurtigt som muligt.

Charlotte Kjeldsen Krarup, Udviklingsdirektør i Industriens Fond Tweet

Stor betydning for virksomhedens fremtid

AI-løsningen fra Syncsense er i dag under udvikling på en række hospitaler, og med prisen forventer virksomheden at kunne gå fra udvikling til test, siger direktør i Syncsense, Simon Bruntse Andersen:

– At vinde Danish AI Award betyder så ufatteligt meget! Det er et kæmpe skulderklap, og vi er stolte af at blive anerkendt for vores AI-løsning og dens impact. De 200.000 kr., som følger med, betyder, at vi rent faktisk kan færdiggøre vores første AI-løsning og begynde at teste det ude i klinikken.

Med prisen følger et beløb på 200.000 kr., som er øremærket til at give virksomheden et kompetenceløft i brugen af kunstig intelligens.

Danish AI Award udspringer af projektet AI Denmark, som Industriens Fond i samarbejde med Teknologisk Institut og en stærk partnerkreds søsatte sidste år for at støtte virksomhederne i at bruge kunstig intelligens og dermed styrke deres konkurrencekraft. Ved at fremhæve og belønne de virksomheder, der er allerlængst fremme, er det målet at flere virksomheder vil følge trop og tage brugen af kunstig intelligens til sig.

Hvis du vil vide mere…

Hvis du gerne vil blive klogere på andre virksomheders erfaringer med kunstig intelligens, kan du læse flere cases fra AI Denmark her:
 

Syncsence opdagede at AI var den eneste løsning på deres problem

CASE: IO Group gjorde vision til virkelighed med et virksomhedsforløb i AI Denmark

Bliv en del af AI Denmark

Hvis du og din virksomhed ønsker at blive en del af et AI Denmark-forløb, så kan I læse mere om, hvordan man ansøger via nedenstående link. Som deltagende virksomhed indgår man automatisk i konkurrencen om Industriens Fonds AI-pris, hvor man kan vinde 200.000 kr. til virksomhedens videre arbejde med kunstig intelligens.