Syncsence opdagede at AI var den eneste løsning på deres problem

Efter et acceleratorforløb med AI Denmark opdagede Syncsense, at den eneste løsning på deres problemstilling var kunstig intelligens. "AI Denmark har virkelig løftet vores forretningspotentiale," siger direktør.

"AI Denmark har virkelig løftet vores forretningspotentiale. Vi blev super skarpe på vores problemstilling, og vi fandt ud af vi ikke kunne løse vores problemstilling på andre måder end med kunstig intelligens" - forklarer Simon Bruntse Andersen, CEO i SYNCSENSE

VR-træning til svækkede borgere

SYNCSENSE udvikler og leverer digital træningsteknologi til fysisk og kognitiv VR-træning af samfundets mest svækkede ældre og borgere med handicap. Virksomheden kombinerer analogt træningsudstyr med virtual reality og skaber en digital oplevelse af at være i naturen – imens brugeren bevæger sig.

Løsningen motiverer samfundets mest svækkede ældre og borgere med handicap til at træne mere. Det sker ved, at en intelligent bevægelsessensor i kombination med en VR-platform omdanner ”kedeligt” træningsudstyr til sjov og meningsfuld exergaming, altså integration af fysisk aktivitet og bevægelse i spil-lignende processer

VR-Løsningen har en positiv effekt på humør, helbred og livskvalitet og understøtter sundhedspersonalet i at løse kerneopgaven på en lettere og smartere måde, så ressourcerne kan blive brugt der, hvor der er mest brug for dem.

Virksomheden tilbyder pt. markedets mest simple og anvendelige VR-løsning til dette formål. Ambitionen er at udvikle verdens bedste evidensbaserede VR-terapi til forebyggelse og behandling af sygdomme relateret til fysisk inaktivitet. Og på den rejse kom AI Denmark ind i billedet, da virksomheden gerne ville udforske de muligheder, der er ved at bruge kunstig intelligens.

Click-n-play løsning var en nødvendighed

Udfordringen lå i, at sundhedspersonalet ønskede at VR-løsningen skulle være kompatibel med en bred vifte af forskelligt træningsudstyr, uden at brugervenligheden forringes. Sundhedspersonalet ønskede med andre ord en click-n-play løsning, som ikke kræver unødvendige manuelle indstillinger.

Til at løse denne udfordring blev der brugt deep learning teknologier i form af et såkaldt convolutional neural network, som viste sig yderst effektivt til at løse den konkrete udfordring – altså at detektere hvilken type træningsudstyr patienten anvender og på denne baggrund tilpasse, hvad der vises VR-brillerne. Derudover tilpasser den bl.a. kunstige intelligens, hvad patienten kan se i VR-brillerne. 

“AI Denmark har virkelig løftet vores forretningspotentiale. Vi blev super skarpe på vores problemstilling, og vi fandt ud af vi ikke kunne løse vores problemstilling på andre måder end med kunstig intelligens,” forklarer Simon Bruntse Andersen, CEO i SYNCSENSE

For løbende at kunne træne modellen er det dog nødvendigt at opsamle data i alle miljøer – både med og uden internet – og der er derfor lavet en løsning, hvor sensordata både kan lagres i selve VR-brillerne (uden internet) og i skyen (med internet).

"Fordi acceleratorforløbet med AI Denmark, var så specifikt på den tekniske del og vi fik den hjælp som vi havde brug for, gjorde det det muligt for os en implementere en AI-baseret løsning meget hurtigere end vi havde forventet. " - Steen Petersen, CTO i SYNCSENSE

Stort udbytte af forløbet

Syncsense meldte sig ind i AI Denmark, fordi de var udfordrede i forhold til at gøre deres sensor så intelligent, at den kunne identificere træningsudstyr samt synkronisere hastighed.

“AI Denmark har kickstartet vores AI-udvikling, og netværket og community’et, som AI Denmark også danner rammer om, har skabt vigtige samarbejdsrelationer vi både kan bruge nu og fremadrettet,” fortæller Simon Bruntse Andersen.

Hvis du vil vide mere…

Hvis du gerne vil blive klogere på andre virksomheders erfaringer med kunstig intelligens, kan du læse flere cases fra AI Denmark her:

CASE: IO Group gjorde vision til virkelighed med et virksomhedsforløb i AI Denmark

CASE: Neogrid blev skarpe på, hvordan AI kan skabe bedre løsninger for deres kunder

Bliv en del af AI Denmark

Hvis du og din virksomhed ønsker at blive en del af et AI Denmark-forløb, så kan I læse mere om, hvordan man ansøger via nedenstående link. Som deltagende virksomhed indgår man automatisk i konkurrencen om Industriens Fonds AI-pris, hvor man kan vinde 200.000 kr. til virksomhedens videre arbejde med kunstig intelligens.